pondelok 16. mája 2011

Top týždňa (1) - Obľúbené postavy


Top týždňa je meme, ktoré hosťuje Luu na svojom blogu Little Ramblings. Cieľom tohto meme je každý týždeň zostaviť zoznam top 10 podľa zadanej témy. Deň pre toto meme je pondelok. Pokiaľ by ste sa chceli pridať, pozrite sa SEM.

Tohto týždňová téma je 10 obľúbených postáv. Luu síce tvrdí, že chcela začať niečím jednoduchým, no ja veru nad tým rozmýšľam už dva dni a nemôžem si na nikoho spomenúť :)

1. SCARLETT O'HARA
Z fenomenálnej knihy Odviate vertom. Knihu som síce čítala len raz, no film som videla nespočetnekrát. A prečo je Scarlett na vrchole môjho rebríčka? Pretože je odvážna, nebojácna, drzá, protivná, nemilosrdná a nedrží sa žiadnych pravidiel. Okrem toho je ješitná a veľmi dobre si je vedomá svojej krásy. A moja najobľúbenejšia scéna so Scarlett? Keď si uprostred vojnových časov ušije zo závesu moderné šaty a vo väzení presviedča Rhetta, že jej nič nechýba a žije si v blahobyte.

2. MACKAYLA LANE
Z knižnej série od K. M. Moning Fever. Mac je jednou z postáv, ktoré si ma získali na prvej strane knihy. Správne drzá a bojovná, na rozdiel od Scarlett ale aj milujúca. Pojašená ako každá 22 ročná baba, s láskou pre ružovú a dúhovú. Jej britký humor, a tón ktorým sa baví s Barronsom, ako aj vymyslené nadávky, pomohli MacKayle získať v "mojej knihe" (ako by ona sama povedala) druhé miesto.

3. JERICHO BARRONS
Po MacKayle musí nasledovať jej partner Jericho. Jericho je moja najväčšia knižná láska a navždy bude. Preto je aj prvým mužským knižným hrdinom na mojom zozname. Tajomný a ironický, nemilosrdný a sakramentsky dobre vyzerajúci. Kto by mu už len mohol odolať? (na Facebooku má aj fan page)

4. CIRI
Z kníh o Zaklínačovi od Andrzeja Sapkowského. Na začiatku je Ciri len ustráchaná princeznička, na konci zaklínačka a hrdá bojovníčka. Skvelá postava, vďaka ktorej sa mi zapáčilo meno Cirilla. :)






5. BRIDGET JONES
Kto by nepoznal ikonu všetkých zúfaliek, modlu nezadaných žien s nadváhou, ktorá sa vždy dostane do zaručeného maléru a trápnej situácie v jednom? Ešte že má Bridget po boku Marca Darcyho, ktorý ju vždy zaručene zachráni.



6. SARA CREWE
Z knihy Malá princezná. Túto knihu som čítala ako dieťa nespočetnekrát a doteraz ju milujem. Pri scéne, keď sa hladná Sara podelí o kúsok koláča s malým dieťatkom sa mi vždy chce plakať, aj keď som už dospelá. Postavy Sary so sebou prináša krásne posolstvo. Každá z nás môže byť princezná.





7. SOKRATES
Túto postavu bude asi málokto poznať. Pochádza z knihy Cesta pokojného bojovníka. Sokrates, pravdepodobne reálna postava, je starcom, ktorého stretne nespokojný mladík Dan v jeden večer na benzínovej pumpe. Odvtedy sa mu zmení život, pretože práve Sokrates ho začne zaúčať do tajov umenia žiť. Sokrates je veľmi silná, duchovná postava s obrovskou múdrosťou. Raz by som ho chcela stretnúť...

8. PEETA MELLARK
Kto by nemiloval sladkého Peetu, odhodlaného za každú cenu zachrániť Katnissin život? Na Peetovi sa mi najviac páčila jeho láska ku Katniss a jeho nezlomná voľa. (okrem toho dobre vyzeral, ale však to je jasné, nie? :) Teem Peeta!

9. TRIS PRIOR
Z knihy Divergent. Túto knihu som dočítala len pred dvomi dňami, tak môže byť Trisino obsadenie v tomto rebríčku mierne skreslené. Tris je však skvelá postava. Okrem všetkých tých základných pozitívnych vlastností, akými sú odvaha a nezlomnosť, mám Tris celkom prízemne rada kvôli jej tetovaniam a menu :)

10. RHETT BUTLER
Scarlettina láska, ak vôbec Scarlett niekedy dokázala niekoho milovať. Ironický, vypočítavý, milujúci a hriešne príťažlivý. Keď to raz skončíme s Barronsom, môžeme to dať dokopy s Rhettom.

5 komentárov:

  1. Ciriiiii! Milujem tú scénu, keď korčuľuje v hmle po jazere ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Barrons až na 3. mieste???!!! You have got to be kidding me...Máš jedno šťastie, že pred ním je sí už len ženské, inak by som fakt krútila hlavou, ty zakladateľka Barronsovho fanklubu na FB (určite si to bola ty, mňa neoklameš!)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bohužiaľ som to vážne nebola ja :( Niekto si dovolil predbehnúť ma! A Barrons má pekné tretie miesto a musíš uznať, že ženy ktoré ho predbehli si to zaslúžia. Určite by sa neurazil, keby vedel, že som uprednostnila Mac :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Write more, thats all I have to say. Literally, it
    seems as though you relied on the video to make your point.
    You clearly know what youre talking about, why waste your intelligence on
    just posting videos to your site when you could be
    giving us something informative to read?

    My page - natural cellulite treatment

    OdpovedaťOdstrániť