sobota 26. marca 2011

Nesiem vám noviny

1. Pre fanúšikov Dračích Jazdcov mám skvelú správu, ktorú priniesla Luu. Po dobe nekonečného čakania sme sa konečne dozvedeli správy o 4. časti tejto fantasy tetralógie. 
Posledná časť série bude mať názov Inheritance (Dedičstvo) a vyjde 8.11.2011. U nás môžeme preklad očakávať približne niekedy v polovici roku 2012 z vydavateľstva Fragment.
Mnohých z vás určite poteší krásna zelená obálka, na ktorú sme toľko čakali!



Zatiaľ si môžete čakanie skrátiť anotáciou:
Nie je tomu tak dávno, čo bol Eragon - Drakobijec a Dračí jazdec - len obyčajným dedinským chlapcom a jeho drak Safira len modrým kameňom ukrytým v lese. Teraz však na ich pleciach spočíva osud celého ľudstva.
Dlhé mesiace tréningu a bojov priniesli nielen víťazstvá a nádeje, ale aj zdrvujúce straty. Napriek tomu - skutočný boj ešte len príde - Eragon a Safira sa musia postaviť tvárou v tvár Galbatorixovi. A keď sa tak stane, musia byť natoľko silní, aby ho porazili. Pretože, keď to nedokážu oni, tak ani nik iný. A druhá šanca už nepríde.
Jazdec a jeho drak sa dostali ďalej než sa kto odvážil dúfať. No dokážu zvrhnúť diabolského kráľa a nastoliť opäť spravodliovsť v Alagaësii? A ak áno, tak za akú cenu?

Čakajme na veľké rozuzlenie! Už len rok...(Nech vaše meče zostanú ostré!)

2. Ikar onedlho vydá spoločnú knihu dvoch autoriek Kami Garcia a Margaret Stohl, ktorá nesie názov Nádherné tvory a je prvou časťou trilógie pre prekliatych zaklínačov. 
Nádherné tvory odpočívajú odvčera u mňa na poličke (vďaka vydavateľstvu Ikar), takže sa môžete zanedlho tešiť na recenziu.
Zatiaľ vám prezradím len, že nám kniha prerozpráva príbeh Leny, Ethana a ich tajomstiev.
Nádherné tvory vychádzajú na slovenskom trhu 19.4.2011.



3. Vydavateľstvo Slovart sa ešte v tomto roku chystá priniesť knihu Les kostí od Carrie Ryan (Forest of Hands and Teeth). Tento hororový, trochu dystopický príbeh sa teší veľmi dobrým ohlasom. Slovenská obálka ešte nie je zverejnená, presný dátum vydania je zatiaľ stanovený na 30.6.2011.

Tu je anotácia zo stránok Martinusu:
Hlavná hrdinka Mary žije v postapokalyptickej kolónii, ktorú obklopuje v tesnom zovretí Les kostí plný znesvätených zombií. Obyvateľov pred nimi chráni iba plot z pevného pletiva. Ľudia pomaly zabúdajú na minulosť, podaktorí už ani neveria, že kedysi existovala rozvinutá civilizácia, iní zasa žijú v presvedčení, že za Lesom kostí, v ktorom na nich číha nebezpečenstvo, už nič nie je. Iba nepatrná hŕstka si zachovala vieru v existenciu života za Lesom. Mary hľadá odpovede na nepohodlné otázky: Prečo sa Znesvätení vrátili? Je kolónia naozaj jediným miestom na Zemi, v ktorom dnes existuje život? Dá sa prejsť Lesom kostí a nestať sa Znesvätenou? A ešte čosi – Mary verí v lásku.

4. Môj osobný pokrok - mám napísané 4 (!!!) strany z diplomovej práce. Yeey! Už len 47 to go!

1 komentár:

  1. Oh, Dračí Jazdci sú tetralógia? Myslela som, že iba trilógia. Vďaka za info.:)

    OdpovedaťOdstrániť