sobota 5. marca 2011

Dobré správy pre všetkých

1.) Snívali ste aj vy niekedy, že sa od písania školských slohových prác dostanete až na pulty kníhkupectiev? Že raz niekto pochopí, že práve vy ste ten talent, ktorého knihu treba vydať čo najskôr? 
Presne vám sú určené slová Lucky Adamovej - "Všem, kteří stratili naději. Nepřestávejte věřit. Sny se plní." A Lucka vie, o čom hovorí, pretože v apríli uzrie svetlo sveta jej debutová kniha Odstíny života, rozprávajúca príbeh zmŕtvychvstanej Alexandry Avitalovej, ktorá si hľadá svoje miesto vo svete plnom rôznych stvorení - od bohov až po vlkodlakov a upírov. 
Lucku mnohí poznáte z internetového sveta pod prezývkou Lu.Lusy - ja osobne zbožňujem jej web o Vampire Diaries, ktorého je spoluautorkou. 
Odstíny života sa mi podarilo získať v predstihu ("za ovievanie samotnej autorky cez ICQ palmovým listom a preukazovaním bezbrehej úcty" :) a môžem vám zaručiť, že sa máte na čo tešiť. Minimálne na moju recenziu.
2.) Ďalšia správa je zo slovenského vydavateľstva Fragment. V aprílí sa chystá toto vydavateľstvo vydať štvrtú časť knižnej série Percy Jackson - Boj o labyrint, z ktorej sa len v USA predalo 15,5 milióna výtlačkov.
V predošlých častiach Percy Jackson, obyčajný chlapec z New Yorku, zistil, že je súčasťou dvoch svetov – bežného ľudského a mytologického. Hoci v ľudskom svete Percy nie je úspešný a preraďujú ho zo školy do školy, pretože ho považujú za problémového žiaka s poruchou pozornosti a dyslexiou, v mytologickom svete sa ukázal ako hrdina. Svoju odvahu dokázal v boji proti krvilačným obludám, ktoré predtým poznal iba z gréckych bájí. Keď získal stratený blesk, mocnú zbraň najvyššieho boha Dia, a zachránil Tábor polokrvných pred zničením, ukázal, že si zaslúži nazývať sa synom boha Poseidóna. A nezastrašila ho ani veštba, podľa ktorej mal na seba vziať desivú Titanovu kliatbu.
Štvrtá časť je označovaná za najlepšiu z celej série. Podľa ohlasov čitateľov je
celá séria veľmi zábavná a vtipná.

3.) A teraz niečo pre všetkých súťaživých čitateľov tohto blogu - spolu s Judit pre vás pripravujeme "niečo veľkolepé".  Zatiaľ prísne utajované aj pred nami. :) Ale nie, usilovne pracujeme na to, aby ste si mohli zasúťažiť a vyhrať super ceny. Zatiaľ sa môžete aspoň zapojiť do súťaže o knihu Pád na Juditinom blogu. Poponáhľajte sa, pretože každú chvíľu končí!
Pre ďalšie info o niečom veľkolepom sledujte naše blogy.

4.) Posledná správa bude z môjho osobného života - tí, ktorí ste s napätím sledovali moju malú drámu Erazmus, tak rozhodnutie padlo - nikam sa nejde. Zaspala som na vavrínoch a v končenej fáze podávania prihlášok som bola príliš lenivá písať 600 motivačných listov v 50tich jazykoch, 30 životopisov, výpisy známok, fotky, prihlášky, papiere, papiere, papiereeeeeeeeeeee. Tak zostávam budúci semester doma a keďže nebudem mať veľa školy, budem usilovne pracovať, až kým nechutne zbohatnem a nakúpim si 50 párov topánok, kabeliek a luxusného spodného prádla a samozrejme iPhone, po ktorom som začala strašne túžiť. Len tak, z rozmaru.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára