pondelok 9. januára 2012

Top týždňa (19) - Top z roku 2011

Meme organizuje Luu @ Little Ramblings

Opäť sa prinavraciam k starému meme, ktoré (ešte stále) organizuje Luu. Tentoraz je témou Top z roku 2011 - čokoľvek, čo by ste zaradili do top knižných udalostí minulého roku. Tu je môj zoznam:

1. Vydavateľstvo Slovart sa rozhodlo preraziť na trhu s YA titulmi.
Táto udalosť je pre mňa ABSOLÚTNE top. Slovart naštartoval so svojou novou stratégiou skvelý edičný plán, na ktorý sa môžeme všetci tešiť už dva roky dopredu. Už 23.1. vychádza dystopický bestseller Divergencia, v marci si konečne prečítame v slovenčine prvú časť Nástrojov smrti, Mesto kostí, a v septembri uzrie svetlo sveta slovenský preklad hitu minuloročnej jesene The Unbecoming of Mara Dyer. A je toho ešte omnoho omnoho viac!

2. Looking for Alaska od Johna Greena
Kniha, ktorá mi navždy zobrala dych, 3 krát ma rozplakala a nekonečno krát ma rozosmiala.

3. Portál www.bux4u.sk
Vydavateľstvo Ikar rozbehlo knižný YA portál, ktorý je plný noviniek a aktuálnych článkov. Portál funguje na spôsob Goodreads a nachádzajú sa na ňom ukážky zo slovenských prekladov, ktoré vyšli v Ikare. Ak ste sa ešte nezaregistrovali, tak nechápem na čo čakáte :)

4. Rozrástla sa nám slovenská blogosféra.
Neuveriteľné! Je nás o TOOOĽKO viacej! Keď som začínala blogovať, mohla som česko-slovenských blogerov spočítať na prstoch jednej ruky. A teraz už tých rúk potrebujem niekoľko! Teším sa na spoločné projekty, spoločné diskusie a zbieranie informácií. Tešiť sa môžete aj vy, do budúcna máme toho pre vás prichystaného neúrekom.

5. Séria Fever od K.M. Moning
Moja najobľúbenejšia navždy.

6. Knižný poviedkový hop
Ďakujem, že ste sa zapojili v písaní aj v čítaní. Krásna akcia, ktorá je pre mňa mojim osobným blogovým topom minulého roka.

7. Založenie blogu Fragile Things, prekročenie 25 000 návštev a magickej hranice 100 nasledovateľov.
Ďakujem. Odmením sa vám usilovnosťou a súťažami :)


1 komentár: