sobota 22. októbra 2011

Quote of The Week (3)

Toto meme usporadúva Judit @ Love in Books. Zatiaľ pravidelne prispievam už tretí týždeň v poradí, čo považujem za taký môj osobný rekord v pravidelných meme :)
Všetkým je myslím jasné, že ide o to, aby som každý týždeň vybrala vtipný výrok, romantický výrok a silný moment.
Tak poďme na to!

Dnes som vybrala všetky výroky z knihy Lola and The Boy Next Door od Stephanie Perkins, ktorá voľne nadväzuje na obľúbenú Annu and The French Kiss.

VTIPNÝ VÝROK
Anna jej priateľ Étienne sa nachádzajú na intrákovej izbe spolu s hlavnými hrdinami Lolou a Cricketom. Anna by im rada dala priestor, aby si medzi sebou vyjasnili svoje pocity, keďže je jasné, že k sebe prechovávajú náklonnosť.

Anna prods St. Clair's shoulder. "Come on. Weren't you gonna show me that thing?" She stares at him. He stares back. She cocks her head toward Cricket and me. 
"Ah, yes." St. Clair stands. "That thing." They rush out. The door shuts, and St. Clair shouts, "Lola, Cricket wants to show you his thing, too-oo!" 
They are laughing as their feet echo down the hall.

Anna šťuchne St. Claira do ramena. "Poď, nechcel si mi predsa ukázať tú vec?" Uprene na neho pozerá. On pozerá späť. Anna nakloní hlavu smerom ku mne a Cricketovi.
"Ach, áno." St. Clair sa postaví. "Tú vec." rýchlo vyjdú von z izby. Dvere sa zatvoria a St. Clair zakričí, "Lola, Cricket ti tiež chce ukázať svoju vec!"
Počuť ich smiech ako sa ozývajú ich vzďaľujúce sa kroky.

ROMANTICKÝ VÝROK
Lola a Cricket...

"So you believe in second chances?" I bite my lip.
"Second, third, fourth. Whatever it takes. However long it takes. If the person is right," he adds.
"If the person is...Lola?" This time he holds my gaze.
"Only if the other person is Cricket."

"Veríš na druhú šancu?" zakusnem si do pery.
"Na druhú, tretiu, štvrtú. Nech to stojí čokoľvek. Nech to trvá akokoľvek dlho. Ak je to tá pravá osoba." dodá.
"Ak je tou osobou...Lola?" Tentokrát mi opätuje uprený pohľad.
"Len keď je tou druhou osobou Cricket."

SILNÝ MOMENT
Pravda pravdúca...

Because there's the thing about depression. When I feel it deeply, I don't want to let it go. It becomes a comfort. I want to cloak myself under its heavy weight and breathe it into my lungs. I want to nurture it, grow it, cultivate it. It's mine. I want to check out with it, drift asleep wrapped in its arms and not wake up for a long, long time.

Poviem vám pravdu o depresii. Keď ju cítim hlboko vo vnútri, nechcem ju nechať odísť. Stáva sa mi útechou. Chcem sa zakryť jej ťažobou a vdychovať ju do pľúc. Chcem ju živiť, nechať ju rásť, pestovať ju. Je moja. Chcem sa s ňou zladiť, zaspať v jej náručí a dlho, dlho sa nezobudiť.

1 komentár:

  1. tú scénu s Annou a Éthiennom mám zvýraznenú v kindli - hrozne som sa vtedy smiala :D

    OdpovedaťOdstrániť