štvrtok 6. októbra 2011

Čo má pre nás Ikar prichystané?

Zdá sa, že v lete prázdninovali aj vydavateľstvá a kníhkupectvá, nie len my obyčajní čitatelia. No s postupujúcou jeseňou (áno, tých 25°C vonku je jeseň) štartujeme novú knižnú sezónu, ktorá bude rozhodne zaujímavá a bohatá na hŕbu skvelých knižných titulov. Tak, čo vytiahol Ikar z knižného rukávu?

JENNY DOWNHAM TY PROTI MNE 
 
Kedy: už je na pultoch kníhkupectiev!

Ak niekto ublíži tvojej sestre a si aspoň trochu chlap, pomstíš sa, však? Keď Mikeyho sestra vyhlási, že ju napadol chlapec, jeho svet sa začne rozsypávať. Ak tvojho brata obvinia zo závažného  zločinu, no tvrdí, že to nespravil, obhájiš ho, či nie? Keď z trestného činu obvinia Ellinho brata, jej svet sa začne rozuzľovať. Keď sa Mikey a Ellie zoznámia, zrazia sa dva svety... Kniha o ťažko skúšanej láske v rôznych podobách: súrodeneckej, rodičovskej, medzi mladými ľuďmi z rozdielnej spoločenskej vrstvy. Čo je silnejšie: láska, alebo pomsta? Ako sa rozhodnúť, keď proti sebe stoja vaši najdrahší?

DEBORAH HARKNESS PRÍBEH ČARODEJNICE

Kedy: už sa dá kúpiť

Vedkyňa Diana Bishopová si počas výskumu v oxfordskej Bodleianskej knižnici nevedomky vyžiada zakliaty alchymistický rukopis. Diana pochádza zo starobylého, významného čarodejníckeho rodu, no sama nechce mať nič spoločné s čarodejníctvom, zanevrela naň po smrti svojich rodičov. Preto po zbežnom nahliadnutí a pár poznámkach vráti knihu do skladu. Jej objav však spôsobí nebývalý rozruch vo svete bytostí a do knižnice sa nahrnie horda démonov, čarodejníc a upírov. Diana totiž náhodou natrafila na žiadaný, stáročia stratený poklad – a je jediná, ktorej sa podarilo prelomiť jeho zaklínadlo.
Debutujúca spisovateľka Deborah Harknessová napísala fascinujúcu knihu s prvkami histórie a mágie, romantiky i napätia. Diana je odvážna hrdinka, ktorá nájde rovnocenného partnera v úctyhodnom upírovi Matthewovi Clairmontovi. Ich spojenectvo postupne prerastie do intímneho vzťahu, porušujúceho dávne tabu. Bytosti sa nesmú medzi sebou sobášiť, aby neoslabili svoju moc, inak ich neminie krutý trest... Ako mu uniknúť a pritom sa pokúsiť o odhalenie tajomstva rukopisu, ktorý na svojich stranách sľubuje kľúče k poznaniu záhadnej minulosti aj neistej budúcnosti?

KAMI GARCIA a MARGARET STOHL NÁDHERNÁ TEMNOTA

Kedy: 19.10.2011

Záhadné sny Ethana Wata sa stále viac menia na vízie, ktoré sa mu priamo pred očami zjavujú už aj pri plnom vedomí. Lena sa mu stále viac vzďaľuje a on netuší, čo sa s ňou vlastne deje. Bezmocne sleduje, ako mu láska preteká pomedzi prsty a uniká nevedno kam. Nechápe, že sa ho Lena snaží len chrániť. Pred temnými zaklínačmi, no i sama pred sebou. Zelená v jej očiach sa postupne mení na zlatú farbu zaklínačov a nikto netuší, či v nej nakoniec nevyhrá jej mocná matka.

Ethan preniká hlbšie a hlbšie do sveta zaklínačov, odhaľuje skryté pravdy a stáročia dobre skrývaný systém podzemných chodieb, ktorý sa nikde nezačína ani nekončí. Alebo azda áno? Nájde Ethan Veľkú bariéru na pokraji všetkých vecí? Podarí sa mu zachrániť Lenu pred ňou samou i pred jej vlastnou matkou? Zvíťazí v jej očiach zelená, alebo zlatá?

BETH REVIS NAPRIEČ VESMÍROM

Kedy: decemeber 2011

Amy sa spolu s rodičmi dá zamraziť a naložiť na vesmírnu loď. Päťdesiat rokov pred plánovaným pristátím sa kryokomora číslo 42 za nevyjasnených okolností otvorí a Amy sa prebudí v roztopenej kryokvapaline!

Bohužiaľ, zatiaľ ešte nie je dostupná slovenská obálka v normálnej kvalite, bude však vyzerať rovnako ako pôvodná (jupí!).

***
A čo mám pre vás prichystané ja? Cez víkend spíšem mesačnú chvastačku za september (trochu sa obávam, že mi nič nepribudlo...) a môžete sa tešiť aj na recenziu úžasnej knihy od Sarry Manning Unsticky. Vidíte, hovorila som, že sa konečne nakopnem a začnem poriadne prispievať :).

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára