sobota 8. októbra 2011

Quote of the week (1)

Neuveríte! Rozhodla som sa pridať do najrozšírenejšieho meme v našej československej blogosfére, ktoré pod názvom Quote of the week usporadúva Judit (opäť :). Keď prídem na to, ako z jej blogu použiť obrázok k tomuto meme, tak ho nabudúce pridám, ale dnes sa musím bohužiaľ zaobísť bez neho :) QotW je meme, do ktorého sa túžim zapojiť už od kedy blogujem, ale nikdy som nenazbierala odvahu (je to veľa zodpovednosti systematicky vyhľadávať vhodné quotes :). Tak držte palce...

Dnešné quotes som pre vás vybrala z úžasnej knihy Unsticky od autorky Sarry Manning.

VTIPNÝ VÝROK
Sa odohráva na výstave obrazov v galérii, honosnom evente, ktorý je pre Grace jej prvým, odkedy sa rozhodla spojiť svoj osud s bohatým obchodníkom s umením Vaughnom. Je jasné, že obyčajné dievča sa nemôže na takejto akcii cítiť vo svojej koži.

Grace: "There was only one way to get trough this and it wasn't sober."

"Bol tu len jeden spôsob ako to tu prežiť, a tým rozhodne nebola triezvosť."

(prepáčte kostrbatý preklad, ale snažila som sa, aby sa nevytratila pôvodná myšlienka)

ROMANTICKÝ VÝROK
V tejto časti nechala Grace vytvoriť predmanželskú zmluvu, aby mal Vaughn pocit istoty, že ho nikdy neopustí.

"You'd that to be with me?" Vaugh asked doubtfully. "And it doesn't have anything to do with my money?"
"Vaughn, you wouldn't be you without your money," Grace sighed. "It's part of who you are. So yeah, I'd say it's ninety per cent about wanting to be with you and ten per cent about the fact that you're absolulety loaded." She took a moment to reassess. "Thirty - seventy when you're being an arsehole, though."

"Ty by si urobila toto všetko len preto, aby si bola so mnou?" Vaugh sa pochybovačne spýtal. "A nemá to nič spoločné s mojimi peniazmi?"
"Vaughn, bez peňazí by si to nebol ty," vzdychla si Grace. "Sú tvojou súčasťou. Takže, áno, povedala by som, že z 90% chcem byť s tebou a 10% je to o fakte, že si strašne prachatý." Na chvíľku zaváhala, aby prehodnotila, čo povedala. "Tridsať na sedemdesiat, keď sa správaš ako idiot."

SILNÝ MOMENT
Grace presviedča Vaughna, že by mali byť spolu.

"We're broken. It's like we have all these jagged edges that scare other people off, but when we're with each other, our jagged edges fit together and we're almost whole."

"Sme zničení. Akoby sme mali na povrchu ostré hrany, ktoré ostatných odstrašujú, ale keď sme spolu, naše ostré hrany do seba zapadajú tak, že sme skoro úplní." 

Slová na záver - naozaj si Unsticky prečítajte, nebudete ľutovať! Vidíme sa s QotW opäť o týždeň.

3 komentáre:

  1. :DDD Oooooch bože, nemôžem z teba drahá :DD Neverím, že si sa na to dala. Moja existancia je od dnešného dňa kompletná.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Však aj moja existencia je od dnešného dňa kompletná! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten vipný vírok ... :D

    OdpovedaťOdstrániť