pondelok 30. apríla 2012

Mesačná chvastačka za apríl


V poslednej dobe sa akosi rozmohlo robiť mesačnú chvastačku vo forme videa. Mne našťastie nikto z vás nepíše prosby, aby som sa pridala, pretože asi všetci veľmi dobre viete, že mám čudný hlas a trochu ráčkujem a vôbec by to chvastanie v takomto podaní nevyznelo efektne. Namiesto toho som sa radšej tento mesiac hecla a urobila pre vás o kus lepšie fotky (aspoň mne sa také zdajú byť, ak si to však nemyslíte, nehovorte mi to, prosím).

Najúžasnejšia séria, ktorou som sa kedy chvastala, je séria Trója od Davida Gemmela. Ďakujem úžasnému E., že si na mňa spomenul. Knihy sú kompaktnej veľkosti, takže ich môžem čítať v autobuse, bez toho, že by som sa bála, že si privodím skoliózu neustálym navlakovaním.

 

Len dnes som objavila v poštovej schránke Charlieho malé tajomstvá od Stephena Chboskeho v nesmierne štýlovom obale. Viem, takto to na prvý pohľad nevyzerá, ale slovarťácke knihy si jednoducho musíte vlastnoručne ohmatkať. 
Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko od Johnathana Safran Foera je vraj úžasná kniha, o ktorej podľa mňa nikto nevie, že existuje a ktorú idú vraj sfilmovať (alebo ju sfilmovali?). Keď ju prečítam, napíšem vám, či bola skutočne taká skvelá akou sa zdá byť.



Posledný, no najveselší úlovok apríla je rozhodne kniha Weird Things Customer Say in Bookshops. Objavila som ju vo výklade Eurobooksu (v Bratislave na Jesenského ulici) a keď mi školiteľka schválila diplomovku, bola som si ju za odmenu kúpiť.





5 komentárov:

  1. Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko už sfilmovali, dokonca bol film nominovaný na Oscara... :) Asi jediný dôvod, prečo knihu poznám; už dlhšie si ju chcem prečítať :) Potom daj vedieť, či to stojí za to ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja ti budem písať aby bolo video... a nahovorím aj ostatné :P super knihy a hlavne tá od tej predavačky v kníhkupectve :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Charlieho malé tajomstvá a Príšerne nahlas si chcem prečítať aj ja :) aké to je?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tyhle knížky nejsou úplně můj šálek kávy, ale i tak přeji pěkné čtení :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tú prvú sériu nepoznám, ale vyzerá absolútne dokonale. O čo v nej ide?:3
    Charlieho malé tajomstvá by som si chcela prečítať, tak hádam rada...^^
    A Weird things... sú podľa tých ukážok awesome.xD

    OdpovedaťOdstrániť