pondelok 20. júna 2011

Top týždňa (6) - Najväčší kreténi


Po menšej prestávke som späť aj s týmto meme z dielne Luu. Témou tohto týždňa sú

najväčší kreténi

Luu sa rozhodla, že potrápi naše hlavičky. Najprv som si myslela, že zosmolím nanajvýš tak 3 - 4 kreténov, ale keď som sa nad nimi začala seriózne zamýšľať, zistila som, že kreténov je nie len plný celý svet ale aj knihy! Tu je môj zoznam desiatich najväčších knižných kreténov - a dokonca som si nemusela pomôcť ani postavami z povinného čítania! *proud*

1. EDWARD CULLEN z Twilightu
Decká, Edward to jednoducho musel vyhrať! 150 ročný panic s ochranárskym komplexom a sebadeštruktívnymi sklonmi je jednoznačne najväčší knižný kretén, s akým som mala tú česť sa kedy stretnúť. Spolu s jeho manželkou by tvorili najkreténskejší pár, keby bol téma tejto ankety iná (hneď po Darine a Phoenixovi z Krásnych a mŕtvych).

2. PERCY WESLEY z Harryho Pottera
Otravný...kretén! Počas čítania som mala chuť skočiť medzi písmená a uškrtiť ho! Čudujem sa ako to s nim Rowlingová vydržala, keď ho tvorila.

3. CRAB a GOYLE z Harryho Pottera
Musíte uznať, že C a G sú prvotriedni kreténi. Dokonca som ich musela uviesť spolu, pretože by jeden bez druhého podľa mňa ani neboli schopní existencie. Keď si ešte predstavím ich dokonalé filmové stvárnenie...

4. VINCENT z Die for Me
Die for Me častokrát prirovnávajú k Twilightu, preto jeho hlavná mužská postava musí byť zaradená v tomto rebríčku. (nebojte sa, aj hlavná ženská postava by tu bola, ak by sa jednalo o iný zoznam top) Zamilovaný už od začiatku do hlavnej hrdinky nehynúcou nikdy nekončiacou láskou, ochotný pre ňu obetovať všetko a neustále jej vyznávajúci lásku, je jednoducho kreténom.

5. ERIC z Divergent
Tento kretén sa trochu líši od ostatných doteraz uvedených. Eric potrebuje naháňať hrôzu a svoju moc si vynucuje hrubou silou, to mu zaistilo pevné miesto v mojom rebríčku.

6. LINDEN z Wither
Linden je slaboch, ktorý miluje všetky svoje tri manželky a nechá sa manipulovať otcom. Je labilný a vetchý a hlavná hrdinka tejto knihy pri ňom pôsobí 100x viacej ako muž.

7. ASHLEY WILKES z Odviate vetrom
Panebože Ashley je strašne tragický! Nežný muž vyšších citov, ktorý miluje svoju sesternicu - manželku a nedokáže sa spamätať z vojny a zaradiť sa do života. Nechápem ako ho Scarlett mohla skoro celé dve hrubočizné knihy tak strašne milovať (hlavne, keď mala naporúdzi Rhetta!).

8. DANIEL z Denníku Bridget Jonesovej
Tak Daniel je kretén originál. Z neho sa robia už len kópie. Samoľúby, sebestredný a egoistický. Celý čas Bridget podvádzal a vodil ju za nos. Milujem tú scénu, keď si Bridget zbalí veci v kancelári a hrdo odíde.

9. WILLOUGHY z Rozum a Cit
Další príklad mužského kreténa, ktorý nasľubuje hory a doly, a keď príde na lámanie chleba, tak sa tvári, že vôbec nechápe o čo ide a že on to tak vôbec nemyslel.

10. V'LANE z Fever
Hlúpa víla! Nemala som V'Lana rada už od začiatku - pretože zneužíval svoj vílí sexappeal, pretože sa mal príliš rád, pretože na ňom bolo niečo čudné a aj preto, že vyzeral až moc dobre. Okrem toho, čo sa z neho vykľulo na konci.

Tak, toto bolo mojich top na tento týždeň - dúfam, že nabudúce nám Luu pridelí niečo jednoduchšie :) Aj keď som sa pri písaní tohto príspevku veľmi pobavila...

7 komentárov:

  1. Willoughby za to tak docela nemohl! Myslím, že to fakt myslel upřímně, ale pak zvítězila jeho materialistická stránka. Hodil by se do žebříčku "Tragické postavy" nebo tak něco...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Edward z Twilightu zaujal miesto najväčšieho kreténa. :D :D :D :D Keby si toto prečítali nejakí fanúšikovia, zorganizovali by na teba hromadnú poľovačku, Triss. :D Ale nemôžem inak než súhlasiť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. :D To bylo krásné, velmi jsem se pobavila, více takových žebříčků. Percy Weasley, ten slizoun...!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Oh, na Percyho som zabudla... :D Ale mám Willoughbyho. Podľa mňa sa tá jeho povaha ukáže v najlepšom svetle úplne na konci, keď príde prosiť o odpustenie, skôr, aby mal pokoj v duši on, ako keby mu šlo o Mariannu... no ale, to Tragické postavy, to nie je márna idea... :P

    OdpovedaťOdstrániť
  5. hahaaaaaaaaaaaaaaa, jasne, uplne jasne ze kazdy 150 rocny panic musi byt kretenom, navyse on o to ani nechcel prist, tak to uz je vrchol :D
    inak suhlasim aj s ostatnymi, ktorych som citala, vyborny vyber!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ježiš, hrozne sa smejem :D Rozmýšľam, že sa asi pridám od ďalšieho kola k vám. Hej toho Lindena si ale úplne vystihla. Ja by som ho asi vyniesla rovno na piedestál medzi top 3 kreténov.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Prve miesto schvalujem. A keby sa hodnotili filmy, tak by som tam hodila aj Patizona za jeho stvarnenie. Aj s tou piculienou Bellou.:)

    OdpovedaťOdstrániť