streda 15. júna 2011

Poslušne sa hlásim späť do služby!

Mám za sebou hektické obdobie...posledné týždne som sa učila usilovne na skúšky, ktoré dopadli nad očakávania vynikajúco (dve Ačka - stále nechápem ako a prečo :D) a tento víkend som strávila na festivale Novarock (55tisíc ľudí, špina, 100°C v tieni - ale tieň tam nebol a najlepšie kapely na svete). Takže som nemala čas napísať ani riadok, ba ani písmenko. Teraz však prichádzam opäť medzi vás, s novými článkami a informáciami a polepším sa aj v prispievaní do meme. Hneď ako sa opäť zapojím do reálneho života... :)

Zatiaľ mám pre vás len dve novinky:
14.júna vyšla vo vydavateľstve Ikar druhá časť ságy padlých anjelov pod názvom Súženie.

Peklo na zemi. To prežíva Luce, keď nemôže byť so svojím padlým anjelom Danielom. Trvalo večnosť, kým sa znova našli, a on jej teraz vraví, že musí odísť. Len na tak dlho, kým nechytí Vyhnancov – nesmrteľných, čo ju chcú zabiť. Daniel ukryje Luce na Shoreline, škole, ktorá sa nachádza na skalnatom kalifornskom pobreží a navštevujú ju nezvyčajne nadaní študenti – nefilimovia, potomkovia padlých anjelov a ľudí.

Tu sa Luce dozvie, čo sú tiene a ako s ich pomocou môže nazrieť do svojich minulých životov. No čím viac sa Luce dozvedá, tým väčšmi podozrieva Daniela, že jej neprezradil všetko. Čosi skrýva – čosi nebezpečné. Čo ak nie je pravda to, čo jej Daniel povedal o minulosti? Čo ak je Luce v skutočnosti súdené byť s niekým iným?

Knihu si môžete zakúpiť napríklad TU.

***
Druhá novinka sa týka knihy Les kostí, ktorá vyjde 16. júna vo vydavateľstve Slovart.

Hlavná hrdinka Mary žije v postapokalyptickej kolónii, ktorú obklopuje v tesnom zovretí Les kostí plný znesvätených zombií. Obyvateľov pred nimi chráni iba plot z pevného pletiva. Ľudia pomaly zabúdajú na minulosť, podaktorí už ani neveria, že kedysi existovala rozvinutá civilizácia, iní zasa žijú v presvedčení, že za Lesom kostí, v ktorom na nich číha nebezpečenstvo, už nič nie je. Iba nepatrná hŕstka si zachovala vieru v existenciu života za Lesom. Mary hľadá odpovede na nepohodlné otázky: Prečo sa Znesvätení vrátili? Je kolónia naozaj jediným miestom na Zemi, v ktorom dnes existuje život? Dá sa prejsť Lesom kostí a nestať sa Znesvätenou? A ešte čosi – Mary verí v lásku. 

Ak by ste si chceli knihu kúpiť, môže tak urobiť TU.

V najbližšej dobe by som vám chcela priniesť recenzie na obe knihy, takže sa máte na čo tešiť. Zatiaľ sa s vami lúčim a idem čítať poslednú časť Vampírskej akadémie!

6 komentárov:

  1. wow Novarock...ale 55 tisic lidí je na mě už moc:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :D Dalo sa, najhoršia bola tá špina...a to, že nám to od stanu k stageu trvalo 3/4 hodinu. Ale neľutujem, budúci rok chcem ísť určite znovu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ježiš že si ty videla System of a down... nechcem prepadať histérií :D, ale že si ich videla ? :O a bola aj Mettalica či to už by som veľa chcela? och závidím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. System bol najlepší koncert, na akom som kedy bola - plný areál ľudí jednohlasne spieval, bolo to neuveriteľné. :)
    A Metallica nebola, ale boli 30 Second to Mars, Iron Maiden, Guano Apes, Black Stone Cherry, Wolfmother, Flogging Molly, Motorhead a Korn...Veď hovorím naj hudobný zážitok v mojom živote...odporúčam každému fanúšikovi hard and heavy hudby :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Motorhead :P áááááááááááááááááách a jasnačka System je proste wau.... myslím že používam nadmieru citoslovce :D ale nedá sa mi inak... slintám, že aj ja sa raz na takéto podujatie dostanem

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Joj, dobre že si ešte neprečítala LS, som myslela, že som to prepásla.
    --> to je ten koment, čo si si vyžobrala u mňa na blogu.

    OdpovedaťOdstrániť