streda 23. januára 2013

Najočakávanejšie knihy roku 2013

SVET

The Indigo Spell | Richelle Mead
12. februára 2013
Aj keď bol pre mňa koniec Golden Lily trochu sklamaním, nemôžem sa dočkať ďalšieho pokračovania životných osudov Sydney Sage. (poviem vám tajomstvo, séria Bloodlines sa mi páči viac ako Upírska akadémia, ale pssst) Pre mnohých je nepopierateľným lákadlom práve hlavný mužský hrdina Adrian, z ktorého sme všetky namäkooo, však? :)





The Clockwork Princess | Cassandra Clare
19. marca 2013
Nepoviem nič. Nečítala som totiž ešte ani anotku, pretože sú v nej vraj obrovské spoilery na druhú časť, ktorú som tiež ešte nečítala. Takže – tešíme sa, nemôžeme sa dočkať, davové šialenstvo, ale všetko diskrétne.







Isla And The Happily Ever After | Stephanie Perkins
7. mája 2013
Keď vynásobíme úspech knihy Lola And The Boy Next Door počtom dní, ktoré nás oddeľujú od voľného pokračovania, dostaneme aspoň predstavu ako veľmi sa tešíme na Islu. Pohoršujúcim faktorom je aj to, že kniha mala vyjsť už v roku 2012!
V Isle sa opäť vrátime do Francúzska, miesta činu prvej knihy. Na pretras tentokrát príde vzťah (nečakane) Isly a Josha (možno si pamätáte ešte z Anny).




Wedding Night | Sophie Kinsella
9. mája 2013
Kinsella, ktorá dokáže každý rok napísať jeden román, je od knihy ku knihe vtipnejšia. Ak táto tendencia pretrvá, asi si pri novej knihe pocikám od smiechu gate.

Hráme scrabble. Je to nočná mora.“
Scrabble?“ spýta sa prekvapene. „Scrabble je super.“
Nie, keď hráš s rodinou géniov. Všetci vymýšľajú slová ako 'irídium'. Ja som vymyslela 'prasa'.“
( I've Got Your Number)

SLOVENSKO


Mechanický anjel | Cassandra Clare
29. januára 2013
Tá obálka, tá OBÁLKA! No na skapatie. Okrem toho táto steampunková kniha je super aj zvnútra. Nájdete v nej klasický Cassandrin rukopis – zaujimavé postavy, napínavý dej, vtipné dialógy, úžasnú obálku!






Na vine sú hviezdy | John Green
1. marca 2013
Toto je jedna z kníh, kvôli ktorej by som zapredala obličku, len aby som ju mohla mať skôr než všetci ostatní. Potvrdzuje to aj priemerné hodnotenie 4.54 pri 136 505 čitateľoch na goodreads. John Green vlastní niečo, čo by som nazvala dokonalou autorskou mysľou. Nebudete vedieť, či sa máte smiať alebo plakať. Celkom sa vám pomiešajú zmysly a odrazu zistíte, že sa smejete na človeku umierajúcemu na rakovinu.



A aké sú vaše knižné očakávania roku 2013?

10 komentárov:

  1. Wrráá! Wedding Night chcem! :D
    Hneď chcem vtipnú knihu ! :D

    ...už ten
    malý kúštik ukážky mi akosi stačil a spustila som rehot..
    Mechanického anjela...kvôli tej obálke.
    A potom už sa radšej krotím. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. S tými prvými dvoma úplne súhlasím. Akurát dnes som zase fňukala nad tým, ako ďaleko je ešte vydanie Indigo spell. :(:( Po tých dvoch kapitolách, čo sú na nete, je to čakanie fakt zabijak.
    Nemala som ich čítať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na The Clockwork Princess sa teoreticky teším aj ja, ale tiež som ešte nečítala ani 1, ale mám to čoskoro v pláne. A Isla And The Happily Ever After a Wedding Night mám tiež v to-read zozname :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja sa teším na Mechanickú princeznú. Už sa jej neviem dočkať. .)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Wedding Night vyzerá dobre 8D
    Na Mechanického anjela sa teším 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. The Indigo Spell... Těším, těším. :)
    TID jsem pořád ještě nezačala, tak budu doufat, že u nás bude mít KK dobrou prodejnost TMI série a vydá i tohle. Jen mě mrzí, že ZASE nebudou originální obálky. To se ještě nepoučili? :/
    Isla... no, jsem zvědavá do kdy zase budu čekat na paperback když Lola bude až někdy v červenci :D
    A nová kniha od Sophie? Ještě teď se směju I've Got Your Number :)
    Na TFIOS jsem hrozně zvědavá...
    No, samé dobré tituly to jsou, o tom není pochyb. Já ještě hodně očekávám třetí Divergent (já tomu v duchu ráda přezdívám Detergent :D). A pak na české vydání Tatiany a Alexandra, of course :)
    Moc prima článek, Triss. Jako vždy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Och, ja sa najviac teším, keď budem v paprčiach držať zviazanú svoju bakalárku (presne ten moment, kedy si človek všimne, že má v nadpise chybu :-D), ale minule som si zase bola liečiť nervy v Artfore a teraz mám kníh vyše hlavy, sú VŠADE.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Jéj, super článok...:) S prvými tromi knihami sa totálne stotožňujem. Aj mne sa inak BL páči trošku viac ako VA...asi.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. som si kupila Na vine su hviezdy v anglictine, som zvedava. A to iba kvoli tebe

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj Triss, tentoraz som tagla ja teba - v písaní príbehu na 50 slov :-) Dúfam, že ťa to osloví, som zvedavá. ( http://chantal-prym.blogspot.sk/2013/02/50-slov.html )

    OdpovedaťOdstrániť