pondelok 21. mája 2012

Neuveríte: kníhkupectvo v McDonalde!

Takýto pohľad sa mi naskytol v jednom maďarskom McDonalde:


Kníhkupectvo priamo v McDonalde! Ľudia sa džgajú a za nimi sú za pleksisklom vystavené knihy (paperbacková Divergencia a Hry o život). Tomu hovorím konzumná kultúra 21. storočia. Kam sa na toto hrabe jedno z najkrajších kníhkupectiev na svete, Alexis, ktoré sídli v historickej budove starej Cvernovky v Bratislave...


Posielam jeden facepalm smerom na juh...

4 komentáre:

  1. Wow. Prostředí teda nic moc, zrovna v tomhle fast foodu by být nemusely. A vůbec, je to vůči knížkám docela hnusné... v Mekáči. Pro mě by to byla příjemná kulisa, ale připadá mi to skoro jako znesvěcení... :D Ne, to už jsem moc patetická.
    Každopádně, palec nahoru za to, že konečně propagují něco smysluplnýho. Ale pochybuju, že to nějaké závratné množství lidí přivede ke čtení... spíš se toho chytnou nenaparavitelní knihomolové, řekla bych. A ti se rozdělí na dva tábory: polovina bude nadšená, druhá polovina bude hrozně protestovat.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ale ba, ľudia, čo postrádajú osobnú kultúru, ale radi by boli vyššie na spoločenskom rebríčku, si v každej dobe dávajú záležať na tom, aby mali výstavnú knižnicu - z ktorej nič neprečítali, nicméně...McDonald týmto zrovna Ameriku neobjavil. Akurát sa snažia byť trendy a opakujú po kaviarňach/knižniciach ako Axioma, St Germain, Green Tree, a ich maďarských obdobách. Si tak myslím.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Škoda že v podstate všetky tie prasatá čo sa nadžgávajú v McDonalde kašlú na knihy. Myslím, že by sa na to dala urobiť aj nejaká štúdia, ktorá by potvrdila moju hypotézu. Aj keď ja som bola v USA v podstate tiež prasa čo sa nadžgávalo v McDonalde...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. este si ho vychutnavaj, v Cvernovke ho zatvoria za chvilu a budu ju burat

    OdpovedaťOdstrániť