utorok 5. júla 2011

Recenzia Rules of Attraction od Simone Elkeles

Nadišiel čas, keď som musela odtisnúť všetky dystópie, upíriny, démonov a anjelov do úzadia mojej knižnice, pretože už som ich nevedela od seba rozoznať. Rules of Attraction prišli ako svieži jarný vetrík po dlhej studenej zime. Dovolím si túto sériu označiť za to najlepšie, čo dnešné contemporary ponúka. Pretože napísať príbeh lásky dvoch teenagerov s klasickým otrepaným konceptom zlý chlapec + dobré dievča tak, že máte pocit akoby ste čítali celkom nový príbeh, dokáže málokto. 


Rules of Attraction je druhá časť série Perfect Chemistry, ktorá na prvú knihu nadväzuje len voľne. Recenziu prvej knihy si môžete prečítať TU. V druhej časti nám prináša autorka príbeh Carlosa a Kiary. Keď Carlosa vyhodia v Mexiku z práce na mlyne, jeho vystrašená mama ho pošle k staršiemu bratovi do USA, aby tam dokončil posledný rok strednej školy. Carlos má problémy s gangami, drogami a tiež aj so sebaovládaním.
Kiara je na druhej strane dokonalá študentka z usporiadanej rodiny - no nemá šťastie na chlapcov. Ten posledný sa s ňou rozišiel cez smsku. Okrem toho koktá, čo je nekončiacim zdrojom zábavy populárnej časti školy. Na spoločenských neúspech ju odsudzuje aj jej najlepší kamarát Tuck, ktorý je gay. 
Príbeh sa začína, keď je Carlos nútený presťahovať sa ku Kiariným rodičom, ktorí sa stávajú jeho oficiálnymi opatrovníkmi.
Poviem vám len jedno - ja túto sériu jednoducho MILUJEM! Tak ako v prvej knihe, aj v tejto je každá kapitola písaná očami jedného z dvojice. Simone Elkeles má obrovský zmysel pre humor, ktorý sa prejavoval najmä, keď sme na svet nazerali Carlosovými očami. Veľmi som si cenila, že si Carlos nebral servítku pred ústa, no napriek tomu jeho kapitoly nevyznievali vulgárne. 
Na druhej strane čítať Kiarine slová tiež nebola žiadna nuda, hoci Kiara môže na prvý pohľad nudne pôsobiť. 
Otvorením knihy sa vydávate na zábavnú cestu plnú romantiky a vtipných slovných prekáračiek medzi hlavnými hrdinami, ktorý si nič nedarujú. Simone spracovala klasický motív tak dokonalým spôsobom, že sa od knihy nedá odtrhnúť. Začnete čítať a odrazu zistíte, že ste na konci. Odporúčam knihu každému, nielen romantickým dušiam, jednoducho každému, kto vie čítať. Pretože Perfect Chemistry je Hrami o život na poli contemporary.

V auguste vychádza posledná časť tejto série s názvom Chain Reaction. Tentoraz budú úlohy hlavných postáv otočené, príbeh bude mať koncepciu dobrý chlapec + zlé dievča. Nemôžem sa dočkať!

1 komentár:

  1. co preboha je contemporary?
    to by som si aj precitala, ale v preklade, lebo teraz mam same nemecke a anglicke knihy doma a to je miestami uz unavne...toto je po anglicky, ze?

    OdpovedaťOdstrániť