sobota 12. februára 2011

Vitajte a pozor na krehké veci!

"If you don't change, the world will change you. Only vampires don't change."
Paulo Coelho

Tak už je to konečne tu! (hovorí si práve môj verný čitateľ) Toľko ste sa načakali! Každý deň ste chodili kontrolovať môj starý blog, či sa už náhodou nestala tá veľká zmena, na ktorú som vás navnadila a potom nechala dva úmorné týždne čakať. A práve dnes, v tento deň, keď krásne svieti slnko, v tento deň, keď mi odporný vírus skolil notebook, ste sa dočkali. Netrpezlivo ste klikli na odkaz, ktorý vás nasmeroval práve sem - ku krehkým veciam. 
Možno sa pýtate, prečo práve krehké veci? Nuž odpoveď je jednoduchá a myslím, že mnohí z vás ju aj poznajú. Takže najprv - Neil Gaiman a jeho zbierka poviedok Fragile Things, to bola prvotná myšlienka...a potom tie ďalšie, ktoré skákali samy od seba pred mojimi očami a kričali "mňa, mňa, vyber si mňa!".
Prepožičiam si Gaimanove slová (skutočne, kto od neho nič nečítal, nech trpko ľutuje a ide sa hanbiť do kúta):

"There are so many fragile things, after all. People break so easily, and so do dreams and hearts."

Ale ako som sa včera dozvedela, všetko sa dá opraviť lepiacou páskou. Možno len okrem toho zlomeného srdca a snov...
Takže, drahí čitatelia môjho blogu, hoci srdcia a sny sú krehké, rovnako ako my, dúfam, že lepiacu pásku tak skoro potrebovať nebudete a že na tejto stránke nájdete sem tam aj niečo, čo vám pomôže od úplného zlomenia, alebo niečo čo vás zlepí opäť dokopy.

Ešte raz vitajte vo svete krehkých vecí!

Ktoré sú napokon také pevné...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára