sobota 12. novembra 2011

2012, rok ktorého sa nemôžem dočkať (3)


Budúci rok vychádza aj nová kniha, The Fault in Our Stars, od úžasného spisovateľa Johna Grena (autora mnou toľko ospevovanej knihy Looking For Alaska).

THE FAULT IN OUR STARS
autor: John Green
vychádza: 10.1.2012

Diagnostikovaná s rakovinou 4. štádia v 12 rokoch, bola Hazel pripravená umrieť. Kým jej v 14 medicínsky zázrak nezmenšil tumor   na pľúcach...zatiaľ.
Dva roky po zázraku je 16 ročná Hazel vo všetkom pozadu, príliš pozadu v škole, pozadu s kamarátmi a pozadu v normálnosti. A hoci môže žiť ešte dlhý život (nech už to znamená čokoľvek), Hazel je pripútaná ku kyslíkovému prístroju a tumory sa snaží potlačiť neustálym chemickým útokom.

Vtedy vstúpi do deja Augustus Waters, ktorý je Hazeliným partnerom v skupine na podporu detí chorých na rakovinu. Augustus je úžasný, a na Hazelino prekvapenie, má o ňu záujem. Byť s Augustom je ako byť v neočakávanej destinácii a na dlho potrebnej ceste naraz. To núti Hazel preskúmať ako choroba a zdravie, život a smrť určujú jej život a aké dedičstvo zanecháva každý za sebou.

Na záver tohto roku mám pre vás prichystaný ešte prehľad titulov podľa mesiacov, v ktorých budú vychádzať, zahrniem doň aj slovenské tituly, pre tých, ktorí nečítajú po anglicky.

3 komentáre:

  1. na looking for alaska sa už chystám strašne dlho, priliš vela kníh a tak málo času, ak bola LFA taká dobrá predpokladám že aj táto kniha bude dobrá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No zbohom, keď aj Looking for Alaska je o umierajúcich ľuďoch :) Už sa vidím, ako budem po večeroch revať do vankúša.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ale prosím ťa, AŽ také smutné to zas nebolo. Z väčšej časti to bolo strašne vtipné. A neprezrádzaj mi tu, čo sa deje v Alaske, keď som to umne v recenzii vynechala :P

    OdpovedaťOdstrániť