sobota 19. novembra 2011

Poviedkový hop

Už dávnejšie som si všimla, že internet je plný (bez)nádejných autorov, ktorí si okrem blogov píšu vlastné poviedky alebo knihy a ukladajú si ich do šuflíčka dúfajúc, že raz niekto objaví ich talent. Pre všetkých literátov som pripravila Poviedkový hop, ktorý nám umožní naplno sa prejaviť v našej kreatívnej tvorbe.

O čo ide?
Poznáte Knižný hop? Poviedkový hop je založený na rovnakom princípe, len namiesto súťaže o knihy zverejníte svoju poviedku a pod ňu uvediete odkazy na ostatné blogy, ktoré sa hopu zúčastnili, aby si čitatelia mohli hopkať z jedného blogu na druhý a čítať si vaše dielka.

Kto sa môže zúčastniť?
Každý, kto má kde uverejniť svoju poviedku a odkazy na ostatných účastníkov Poviedkového hopu.


Pravidlá
(ale len trochu, aby nám tie pravidlá nepokazili zábavu)

1. Dnes - 19.11. vyhlásim anketu na výber vety, ktorou sa naša poviedka bude začínať. Hlasovať môžete až do 22.11., kedy anketu vyhodnotím a zverejním začiatočnú vetu hopovej poviedky.

2. Od 22.11. do 6.12. budete mať čas na napísanie vašej poviedky.

Poviedka môže byť ľubovoľne dlhá, je na vás, či napíšete 3 A4 alebo 5 riadkov (hoci Románový hop si radšej necháme na budúci rok :) a taktiež je na vás, či budete písať obyčajnú contemporary, alebo použijete fantasy prvky, či váš hrdina bude YA alebo dospelák alebo či vytvoríte novú verziu nejakej známej rozprávky alebo sparodujete nejakú knihu.

3. 6.12. bude deň zverejnenia poviedky v Poviedkovom hope. Všetci zverejníme v tento deň našu poviedku spolu s odkazmi na ostatných spolupisateľov. Môžete si kľudne dopomôcť logom Poviedkového hopu, ktorý som pre vás vytvorila (je trochu čapatý, ale bohužial som v týchto veciach trochu nemožná :)

Teraz prichádza najlepšia časť!

4. 9.12. zverejním hlasovanie o najlepšiu poviedku. (nebojte sa bude anonymné a skutočne vyhlásim len víťaza, takže nikto sa nebude musieť obávať, že skončí potupne na poslednom mieste a ešte to bude vyhlásené v éteri ako naša súťaž miss 5. ročníka na základnej škole)

5. Hlasovanie skončím 13.12. a víťaz ziska knihu za najlepšiu poviedku v Poviedkovom hope.

Ja sa tiež zúčastním Poviedkového hopu a uverejním moju poviedku, ale z pochopiteľných dôvodov sa nezaradím do hlasovania o najlepšiu poviedku (aj, keď, aspoň by som ušetrila na poštovnom :D).

Hlasovanie o začiatočnú vetu je spustené!



Kto sa pridá k Poviedkovému hopu?


8 komentárov:

  1. tento nápad sa mi maximálne páči Triss velmi chválim :) určite sa zapojím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hmm. Neviem, rada by som sa zapojila, ale pri mojom šťastí ma potom nič nenapadne. Uvidím.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Cicušík, aj by som sa zapojila, skvelý nápad :-) Ale taká poznámočka na okraj - to naschvál sú všetky prvé vety v prvej osobe? (Niežeby som chcela vyrývať.)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aha, vlastne nie sú, prepáč.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Drahá, Chantal, keď sa chceš zapojiť, pridaj svoj link do linkovača. A aj keď vyhrá veta, ktorá je v 1. osobe, ak ti to bude v poviedke sedieť lepšie, môžeš to zmeniť na 3. :) Teším sa na tvoju poviedku, vždy som ich milovala.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Teda, nejak čudne sa mi to tam zobrazuje...čo som urobila zle?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nič si neurobila zle, to "@ This Was" si tam všetci píšu ručne sami :P

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Aha a mne to nedošlo, fňuk :-( A teraz to tam nemám, ja nešťastná zemepán...no totiž mne sa tam predtým ukazoval vedľa toho aj červený krížik, skôr to som myslela, ale už zmizol, hm.

    OdpovedaťOdstrániť