štvrtok 6. decembra 2012

Kurz Upírskej akadémie: Kde je kto?

Dúfam, že ste si všetci na dnešnú lekciu pripravili atlas. Dnes sa zoznámime s geografickým miestom, na ktorom sa nachádza svet upírskej akadémie a vysvetlíme si základne pojmy z upírskeho sveta.

Nasadnime do imaginárneho lietadla a aspoň prstom na mape sa presuňme do Montany, krajiny snehu, hôr a zimy, kde vám odmŕza nos od septembra do mája. Podľa wikipedie, 90% obyvateľstva Montany tvoria belosi. My však vieme, že tieto údaje nie sú celkom presné. Podľa posledného demografického sčítania sa neustále rozrastajúcou menšinovou skupinou stali dampíri, moroji a strigoji upírskeho pôvodu.


Moroji
Sú upíri šľachtického pôvodu, ktorí sa vyznačujú nadpozemskou krásou. Moroji sú veľmi bledí a ich postavy sú ladné a štíhle.
Moroji nemajú príliš radi slnko, hoci krátky pobyt na ňom vydržia. Moroji dokážu kúzliť pomocou sily elementov – vody, zeme, ohňa a vzduchu. Taktiež dokážu využívať silu prinútenia, ktorou nanucujú svoju vôľu pohľadom do očí.
Moroji vládne kráľ, ktorý je volený spomedzi 12 šľachtických rodín.

Dampíri
Dampíri sa rodia zo zväzku mojorov s ľuďmi. Sú len polovičnými upírmi, takže nemajú nutkanie piť krv, vyznačujú sa vylepšenými zmyslami a nevadí im slnečné žiarenie. Dampíri sú silní a rýchli, preto slúžia morojom ako ich osobní strážcovia.

Strigoji
Strigoji sú bývalí moroji, dampíri alebo ľudia, ktorí sa buď dobrovoľne alebo násilne zmenili na strigojov. Dobrovoľne sa môže moroj stať strigojom, keď zabije človeka pri kŕmení. Pri násilnej premene dá strigoj napiť obeti zo svojej krvi a potom sa sám napije krvi svojej obete.
Strigoji sú krvilační upíri. Spoznáte ich podľa červeného kruhu v zreničke. Strigojovia neznesú slnečné lúče a tiež nemôžu vstúpiť na posvätnú pôdu. Strigoji sú nesmierne silní a rýchli.

Náš kurz pokračuje opäť v pondelok na tému Rané umenie doby upírskej s lektorkou Judit.

Staršie lekcie:

3 komentáre:

  1. kráásne :D nemôžem sa dočkať vianoc, keď si upírsku akadémiu nájdem pod stromčekom :))
    a v tej vetičke o strigojoch, tam má byť sám sa napije krvi svojej obete, či?
    rok 2012 praje svätej trojke - vychádzajú nástroje smrteľníkov aj upírska akadémie :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno má :D už som to opravila :)) Inak som to včera po sebe čítala asi 30x...

      Odstrániť
  2. Woooow.... tieto semináre ŽERIEM! Normálne už teraz čakám na pondelok... :-) Ale rýchlo mi to zbehne bo zajtra stužková, v sobotu budem dospávať a nedeľu už ani nerátam... :-)

    OdpovedaťOdstrániť